Kebabe otu, teneffüs yolu hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında hastalığın kısa müddette uygunlaşmasını sağlamaktadır. Anavatanı Hindistan olan kebabe otu, Pakistan, Endonezya ve Malezya’da da yetiştirilmektedir. Çay olarak çarçabuk hazırlanıp tüketilen kebabe otu ayrıyeten bal ile karıştırıp da şifa niyetine yenmektedir. İşte kebabe otunun yararları ve kullanım alanları…
Mevsim geçişlerinde çabucak herkesin yakalandığı grip ve nezleye karşı güçlü bir güzelleştirici tesiri olan kebabe otu, şişen bademciklerin inmesi, iltihabın atılması ve şiddetli öksürüğün dinmesinde epey tesirlidir. Kabebe otu yararları şöyledir:
-
Etkili bir ağrı kesicidir. Grip ve nezleden kaynaklı beden kırgınlığı ve eklem ağrılarına anında güzel gelmektedir.
-
Doğal bir antibiyotik tesire sahip olan kebabe otu, bedendeki iltihabın en kısa müddette atılmasına yardımcı olur.
-
Böbrek sıhhati için hayli değerli olan kebabe otu, böbrek taşı ve kumunun düşmesinde değerli bir tesire sahiptir.
-
Boğaz ağrısıni güzelleştirerek bademcik şişkinliğine güzel gelir.
-
Sindirim sistemini destekleyerek bağırsakların daha âlâ çalışmasına yardımcı olur.
-
Karaciğerde meydana gelen toksin ve iltihabın temizlenmesini sağlar.
-
Şiddetli öksürüğü anında güzelleştirerek boğazları rahatlatır.
-
Ağız kokusunun geçmesine yardımcı olur.
-
Kebabe otu, mikropların kırılmasını sağlar ve bedeni toksinlerden arındırır.
-
Sindirimi kolaylaştıran kebabe otu, mideyi de rahatlatır.
250 ml (1 su bardağı) kaynamıl suyun içine 1 tatlı kaşığı kurtulmuş kabebe otu eklenir ve üzeri kapatılarak 10 dakika demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzerek servis edilebilir. Afiyet olsun..
Faranjit, grip, nezle, teneffüs yolu enfeksiyonu kabızlık, ülser ve gastrit üzere hastalıklara düzgün gelmektedir.